Než se pustíme do samotného návodu, měli bychom si v krátkosti říci, jaký vliv mají na lidský organismus, co arašídy obsahují atd. Většina z nás často řadíme arašídy mezi ořechy, což není zcela správné označení. Jedná se totiž o rostlinu Podzemnici olejnou, jejímž plodem jsou lusky. Proto se arašídy řadí mezi luštěniny a níže najdete pár bodů, v čem je jejich konzumace příznivá.
Důvody, proč arašídy zařadit do našeho jídelníčku
- obsahují sacharidy a bílkoviny
- obsahují nenasycené mastné kyseliny, které pomáhají odstraňovat LDL cholesterol
- příznivě působí na nervovou soustavu
- působí protistresově
- snižují riziko vzniku cukrovky
- výborný zdroj energie
- jejich konzumace pomáhá při spalování tuků
- pomáhají předcházet kardiovaskulárním onemocněním
- obsahuje významné množství Resveratrolu, který zpomaluje stárnutí buněk a také zpomaluje degeneraci mozku
- jsou bohaté na vitaminy skupiny B
Ingredience |
Obsah výživných látek |
---|---|
|
|
Postup
Rozemletí arašídů v mixéru do požadované konzistence zabere přibližně 15 min., a tak dávejte pozor, aby to váš domácí robot vydržel. V prvé řadě nasypejte určité množství arašídů do mixéru a začneme s mixováním. Občas robota radši vypněne a arašídy v něm promíchejte lžicí nebo vařečkou. Mixujeme tak dlouho, dokud z toho nevznikne krémová hmota bez hrudek, která se pěkně táhne. Arašídové máslo můžeme ochutit Stévií, nebo umělým sladidlem.
Celý postup jsme si také pro vás natočili a nyní se na něj můžete podívat. A kdo nemá čas na přípavu domácího arašídového másla, může si u nás koupit Arašídové máslo od firmy Fitness Authority.
Přejeme dobrou chuť.