Ale jaká rýže je opravdu tím jasným vítězem?
Rýže natural je velmi kvalitní potravina s pomalu stravitelnými sacharidy, nižším glykemickým indexem než rýže bílá a určitě si ve zdravém životním stylu našlo svoje místo. Bílá rýže je rychleji stravitelná a má vyšší glykemický index, proto je dobré tyto rýže během dne kombinovat. V případě, kdy se budete snažit hladinu inzulínu zpomalit, zvolte k jídlu jako přílohu rýži natural. Bílá rýže se hodí ke konzumaci před tréninkem a po tréninku, kdy je naopak reakce inzulínu žádoucí, tím se podpoří růst svalů a následně i regenerace. Snažte se tedy o kombinaci těchto dvou potravin a výsledky se dostaví.
Více o sacharidech se dočtete například v článku Nejsou cukry jako cukry aneb naučte se rozlišovat jednoduché a komplexní sacharidy.